Archeologiedagen - fietstocht: Alle wegen leiden naar… de heuvels van Zuid-Oost-Vlaanderen

09.10
2021
Agenda

Velzeke

Archeocentrum Velzeke
Doolbosweg 2, 9620 Velzeke
Zaterdag 9 oktober 2021
13.00 - 17.00 uur

Ontdek tijdens de Archeologiedagen verhalen uit de bodem vanop je fiets via deze gegidste fietstocht in Zuid-Oost-Vlaanderen. De tocht start en eindigt aan het Archeocentrum van Velzeke. Tijdens deze tocht van 23 km gidst Ruben Pede, archeoloog bij SOLVA, je langs 5 boeiende haltes. Hij geeft je meer uitleg over archeologische sites in de glooiende heuvels van Velzeke en Zottegem. Je ontdekt niet alleen Romeinse vindplaatsen in de schaduw van de vicus van Velzeke, maar ook intrigerende sites uit andere perioden, zoals de middeleeuwen en de Merovingische tijd. Voor of na de tocht kan je de tentoonstelling in het Archeocentrum bezoeken. Meer info over hun activiteiten tijdens de Archeologiedagen vind je hier.

De route kwam tot stand in samenwerking met Intercommunale SOLVA, IOED Erfgoed Vlaamse Ardennen, Archeocentrum Velzeke en Vlaanderen Fietsland.

Afbeelding: Opgraving Spelaanstraat. Copyright: SOLVA

Praktische informatie

  • Datum: zaterdag 9 oktober 2021
  • Tijdstip: 13 uur
  • Lengte van de tocht: 23 km
  • Locatie: Archeocentrum Velzeke
  • Parkeren en bereikbaarheid: meer info op de website van Archeocentrum Velzeke 
  • Maximum aantal deelnemers: 15
  • Inschrijven: Inschrijven is verplicht en kan tot en met 4 oktober via het formulier hieronder. Wil je met meerdere personen deelnemen? Let er dan op dat je iedereen afzonderlijk inschrijft via het formulier.
Gelieve een telefoonnummer in te vullen zodat onze gids je kan contacteren indien nodig (bijvoorbeeld bij pech onderweg of vertraging bij vertrek).