Archeologiedagen - fietstocht: De wortels van het graafschap Vlaanderen

09.10
2021
Agenda

Oudenburg

Romeins Archeologisch Museum (RAM)
Marktstraat 25, 8460 Oudenburg
Zaterdag 9 oktober 2021
13.30 - 17.00 uur

Ontdek tijdens de Archeologiedagen verhalen uit de bodem vanop je fiets via deze gegidste fietstocht in Oudenburg. Deze tocht van 37 km start in het pittoreske stadje Oudenburg, vlakbij Oostende. Gids Wouter Dhaeze, stadsarcheoloog van Oudenburg, voert je langs enkele van de vele archeologische sites die deze streek rijk is. Heel wat van die sites stammen uit de vroege middeleeuwen en tonen aan dat het graafschap Vlaanderen hier ontstaan is, op het raakvlak van de kustpolders en de zandstreek. De tocht leidt je door een mooi en nagenoeg vlak landschap, bijzonder geschikt om te fietsen. Ideaal om te combineren met een bezoekje aan het Romeins Archeologisch Museum (RAM). Elke deelnemer krijgt een gratis toegangsticket voor het RAM en een consumptie in het museumcafé.

De route kwam tot stand in samenwerking met RAM Oudenburg, IOED Raakvlak en Vlaanderen Fietsland.

Praktische informatie

  • Datum: zaterdag 9 oktober 2021
  • Duur: 13.30-17 uur
  • Lengte van de tocht: 37 km
  • Locatie: RAM, Marktstraat 25, 8460 Oudenburg
  • Parkeren en bereikbaarheid: Parkeren op de parking van het RAM (via de Abdijlaan) en is gratis. Meer info over bereikbaarheid lees je hier.
  • Maximum aantal deelnemers: 20
  • Inschrijven: Inschrijven is verplicht en kan tot en met 4 oktober via het formulier hieronder. Wil je met meerdere personen deelnemen? Let er dan op dat je iedereen afzonderlijk inschrijft via het formulier.
Gelieve een telefoonnummer in te vullen zodat onze gids je kan contacteren indien nodig (bijvoorbeeld bij pech onderweg of vertraging bij vertrek).