Durf te vragen! Q&A-sessies voor kandidaat-onroerenderfgoedgemeenten

19.11.2024
-
29.11.2024
Agenda

Digitaal (via Teams)

Havenlaan 88 bus 5, 1000 Brussel
Dinsdag 19 november 2024 tot vrijdag 29 november 2024
13.00 - 14.00 uur

Wat betekent het om erkend te zijn als onroerenderfgoedgemeente? Hoe pak je de aanvraag aan? Hoe verloopt de erkenningsprocedure? Voor al deze vragen organiseren we in het najaar 2024 twee vrijblijvende digitale Q&A-sessies. Deze Q&A-sessies richten zich specifiek op kandidaat-onroerenderfgoedgemeenten.

Tot uiterlijk 15 januari 2026 kunnen lokale besturen een erkenning als onroerenderfgoedgemeente aanvragen. Overweegt jouw lokaal bestuur een erkenning als onroerenderfgoedgemeente? Dan zijn deze Q&A-sessies helemaal iets voor jou. Tijdens deze sessies kom je alles te weten over de aanvraagprocedure en wat het betekent om een erkende onroerenderfgoedgemeente te zijn.

Het is geen gewone toelichting. We baseren ons volledig op jouw vragen: beleidsmatige, operationele, financiële of juridische. Hoe breder de scope, hoe beter. Wij zorgen voor een panel van ervaringsdeskundigen en experten. Zij gaan met plezier met jouw vragen aan de slag. Daarom is het belangrijk dat je van je laat horen. Jouw vragen vormen immers de kapstok voor deze Q&A-sessies.

De sessies vinden digitaal plaats op dinsdag 19 en vrijdag 29 november 2024, telkens van 13 tot 14 uur. Inschrijven doe je via het formulier hieronder. Bezorg ons via het formulier ook meteen al je vragen. 

We nemen de sessies niet op, maar we delen de resultaten achteraf wel via de website. 

Wil je nog even nagaan wat het juist betekent om erkende onroerenderfgoedgemeente te zijn? Neem dan een kijkje op onze website of lees de getuigenissen van andere gemeenten.

Schrijf je in!

Geeft een verplicht veld aan
Ik schrijf me in voor de sessie op
Schrijf je vrijblijvend in voor onze nieuwsbrief voor lokale besturen
Onze maandelijkse nieuwsbrief bevat erfgoednieuws op maat van lokale besturen. Onze volledige privacyverklaring lees je op onze website.