Infosessies over de erkenning als onroerenderfgoedgemeente en IOED

14.02.2022
-
07.03.2022
Agenda

Digitaal via Teams

Havenlaan 88, 1000 Brussel
Maandag 14 februari 2022 tot maandag 7 maart 2022
9.30 - 12.00 uur

Update: omwille van de stijgende coronacijfers worden de eerder geplande fysieke informatiesessies omgezet naar twee digitale sessies op maandag 14 februari 2022 en maandag 7 maart 2022. Het programma blijft onveranderd. Later op het jaar organiseren we een bijkomende sessie in functie van de wijzigingen in de regelgeving.

Op maandag 14 februari 2022 en maandag 7 maart 2022 telkens van 9.30 tot 12 uur organiseren we een digitale infosessie over de aanvraag van een erkenning als onroerenderfgoedgemeente of intergemeentelijke onroerenderfgoeddienst. Tijdens beide informatiemomenten lichten we het beleidsmatig kader en de procedures toe en laten we enkele betrokkenen aan het woord in een uitgebreid panelgesprek. Zij vertellen over hun ervaringen en geven tips en valkuilen mee.

Sprekers en thema's

  • Team Beleid - toelichting van het beleidsmatig kader  
  • Team Erkennen - hoe pak je een erkenningsaanvraag praktisch aan?
  • Team Erkennen - met welke aandachtspunten hou je best rekening?
  • Team Erkennen - welke opvolging en ondersteuning kan je van het agentschap verwachten?
  • Medewerkers van verschillende IOED’s, onroerenderfgoedgemeenten en het agentschap - panelgesprek

Praktische informatie en inschrijven

Deze infosessie is bedoeld voor iedereen die interesse heeft in de erkenningsaanvraag van een IOED of onroerenderfgoedgemeente.

Deelname aan een infosessie is gratis, maar inschrijven verplicht. Voor de sessie in februari kan je niet meer inschrijven, voor de sessie in maart kan dat wel nog tot en met donderdag 3 maart. Enkele dagen voor de infosessie ontvang je alle praktische informatie om deel te nemen.

Heb je nog een vraag, neem dan contact op via erkennen.subsidieren@onroerenderfgoed.be.