Nieuwe basisopleidingen over de Code van Goede Praktijk op 5 en 6 november 2020

05.11.2020
-
06.11.2020
Agenda

Herman Teirlinckgebouw

Groot Auditorium
Havenlaan 88, 1000 Brussel
Donderdag 5 november 2020 tot vrijdag 6 november 2020
9.30 - 15.00 uur

Sinds 1 april 2019 moeten archeologen die een erkenning type 1 of 2 willen aanvragen, eerst een basisopleiding over de Code van Goede Praktijk volgen. Deze opleiding is dus niet bedoeld voor archeologen die al een erkenning bezitten.

De opleiding vertrekt vanuit een veronderstelde basiskennis over de code. Je zorgt er dus best voor dat je de code vooraf bekijkt. Je vindt alle nodige informatie op onze website.

We zorgen er voor dat de opleiding veilig en volgens de maatregelen kan plaats vinden. Het Herman Teirlinckgebouw is bereikbaar met het openbaar vervoer, maar wie liever met de eigen wagen komt, kan betalend parkeren op de site van Turn&Taxis. Het is momenteel ook best rustig in het gebouw, dus u hoeft zich geen zorgen te maken over drukte en grote mensengroepen. We rekenen dan ook op uw aanwezigheid als u zich inschrijft. Een week voor de opleiding ontvangt u een mail met praktische informatie.

Reist u voor deelname aan onze opleiding naar België vanuit een ander land? Dan gelden de quarantaine- en testvoorwaarden van de zone waaruit u naar België reist. U vindt deze voorwaarden op de website van de Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken

Programma

09u30 - 10u00: ontvangst

10u00 - 11u00: inleiding (de rol van de actor - de relatie met andere actoren)

11u00 - 12u00: het vooronderzoek (het bureauonderzoek - landschappelijk/waarderend boren, proefputten en sleuven - opmaak van de archeologienota en nota, toelating en melding)

12u00 - 13-00: broodjeslunch

13u00 - 14u00: de opgraving (stratigrafische principes - natuurwetenschappelijk onderzoek - assessment)

14u00 - 15u00: de rapportage (onderzoeksdocumenten over het veldwerk - het archeologierapport en eindverslag - conservatie en overdracht van ensembles)

Inschrijven

De opleiding is gratis, maar inschrijven is verplicht. Er kunnen maximum 30 personen per dag deelnemen. Je kan je inschrijven tot en met dinsdag 27 oktober 2020.

Geeft een verplicht veld aan
We hebben informatie over je woonplaats nodig om te controleren of je uit een rode zone komt.
We hebben informatie over je land nodig om te controleren of je uit een rode zone komt.
We vragen je telefoonnummer voor eventuele contact tracing na de opleiding, mocht een aanwezige besmet zijn met het coronavirus. Start het nummer met je landcode en schrijf alle nummers aan elkaar. Bijvoorbeeld: +3225531650.
Voor welke opleiding schrijf je in?
Je kan niet meer inschrijven voor 6 november. We hebben op 6 november het maximum aantal inschrijvingen van 30 personen behaald.
Neem je deel aan de lunch?
Schrijf je vrijblijvend in voor de nieuwsbrief van ons agentschap
Onze maandelijkse nieuwsbrief bevat de laatste ontwikkelingen op vlak van onroerenderfgoedbeleid en -wetgeving, interessante publicaties, geplande activiteiten en meer diepgaande blogs. Onze volledige privacyverklaring lees je op onze website.