Save the date: studiedag over inventariseren landschappelijk erfgoed

29.09
2023
Agenda

Herman Teirlinckgebouw

Havenlaan 88, 1000 Brussel
Vrijdag 29 september 2023
9.00 - 16.00 uur

Op vrijdag 29 september organiseren we een studiedag over het inventariseren van landschappelijk erfgoed. De studiedag vindt plaats in het Herman Teirlinckgebouw in Brussel. Zet de datum alvast in je agenda. Het volledige programma volgt in de zomer.

Naast enkele praktische zaken over de inventaris onroerend erfgoed gaan we tijdens deze dag vooral inhoudelijk in op het inventariseren van landschappelijk erfgoed. Verschillende thema’s komen aan bod zoals wegen, houtig erfgoed, andere landschapselementen … Ook lichten we enkele belangrijke bronnen en onderzoeksmethoden toe. Samen met de deelnemers gaan we dieper in op selectie en waardering van landschapselementen.

Doelpubliek voor deze studiedag zijn lokale besturen, IOED’s, Regionale landschappen en andere geïnteresseerden die landschappelijk erfgoed willen inventariseren. Na de studiedag heb je een beter inzicht in hoe het inventariseren van landschappelijk erfgoed in jouw stad of gemeente eruit kan zien en hoe je dit praktisch aanpakt. Het volledige programma en de mogelijkheid om in te schrijven volgen in de zomer.