Bibliotheek

In onze bibliotheek vind je duizenden publicaties over bouwkundig, archeologisch en landschappelijk erfgoed in Vlaanderen en Europa.

Aanbod

De catalogus van de bibliotheek bevat in hoofdzaak recente werken over onroerend erfgoed. Je vindt er echter ook een antiquarische collectie en specialistische werken. Je kan de catalogus online raadplegen via bib.onroerenderfgoed.be.

Voorzieningen

Met de online catalogus bereid je je bezoek thuis of op je werk rustig voor. In onze leeszaal staat een computer en/of netwerkverbinding voor je ter beschikking. Je kan geen boeken ontlenen, maar wel kopies maken. Antiquarische werken mogen niet gekopieerd worden. Reproducties maken met je eigen camera is toegestaan.

Openingsuren en bereikbaarheid

De bibliotheek is van maandag tot en met vrijdag doorlopend geopend van 9.00 tot 16.30 uur. Je vindt de bib op de derde verdieping van het Herman Teirlinckgebouw in Brussel. In het gebouw meld je je aan bij de infobalie. De onthaalmedewerkers registreren je komst en wijzen je de weg naar de bibliotheek.

Raadplegingen in onze bibliotheek zijn momenteel enkel mogelijk op dinsdag, na afspraak. Onze medewerkers helpen je graag verder via e-mail of telefoon.

Contact

Herman Teirlinckgebouw
Havenlaan 88 bus 5
1000 Brussel

02 553 18 21

bib@onroerenderfgoed.be

De online catalogus