Bibliotheek

In onze bibliotheek vind je duizenden publicaties over bouwkundig, archeologisch en landschappelijk erfgoed in Vlaanderen en Europa.

Aanbod

De catalogus van de bibliotheek bevat in hoofdzaak recente werken over onroerend erfgoed. Je vindt er echter ook een antiquarische collectie en specialistische werken. Je kan de catalogus online raadplegen via bib.onroerenderfgoed.be.

Voorzieningen

Met de online catalogus bereid je je bezoek thuis of op je werk rustig voor. In onze leeszaal staat een computer en/of netwerkverbinding voor je ter beschikking. Je kan geen boeken ontlenen, maar wel kopies maken. Antiquarische werken mogen niet gekopieerd worden. Reproducties maken met je eigen camera is toegestaan.

Openingsuren en bereikbaarheid

Je kan de bibliotheek bezoeken op dinsdag, woensdag en vrijdag tussen 9 en 16 uur. Maak hiervoor minstens één dag op voorhand een afspraak via bib@onroerenderfgoed.be en onze collega's bekijken samen met jou hoe en wanneer ze je het best kunnen helpen. Aarzel dus niet om ons te contacteren. Ondertussen zetten we maximaal in op digitale dienstverlening vanuit de bibliotheek.

Je vindt de bib op de derde verdieping van het Herman Teirlinckgebouw in Brussel. In het gebouw meld je je aan bij de infobalie. De onthaalmedewerkers registreren je komst en wijzen je de weg naar de bibliotheek.

Contact

Herman Teirlinckgebouw
Havenlaan 88 bus 5
1000 Brussel

bib@onroerenderfgoed.be

De online catalogus