Het leven van een archeoloog is soms hard. Lange dagen in weer en wind, bouwheren die je liefst zo snel mogelijk zien vertrekken, kleine budgetten... En dat is alleen nog maar het veldwerk. Na een opgraving volgt een opgravingsrapport, waar je vaak meer werk instopt dan in het graven zelf. Als het niet was voor al die kenniswinst, we zouden er misschien nooit aan beginnen.

Thema's

Archeologie

In het agentschap Onroerend Erfgoed werken best veel verschillende profielen voor datzelfde ene doel: de erfgoedzorg. Daarom laten we deze zomer een tiental mensen uit onze organisatie aan het woord. We stelden ze drie vragen. Deze week is Astrid aan de beurt. Astrid is één van onze vele IT-collega’s die onze toepassingen zoals de inventaris, het e-loket en het archeologieportaal beheren.

In het agentschap Onroerend Erfgoed werken best veel verschillende profielen voor datzelfde ene doel: de erfgoedzorg. Daarom laten we deze zomer een tiental mensen uit onze organisatie aan het woord. We stelden ze drie vragen. Deze week is Dries aan de beurt. Dries is één van onze erfgoedonderzoekers landschap.

In het agentschap Onroerend Erfgoed werken best veel verschillende profielen voor datzelfde ene doel: de erfgoedzorg. Daarom laten we deze zomer een tiental mensen uit onze organisatie aan het woord. We stelden ze drie vragen. Deze week is Nancy aan de beurt. Nancy is erfgoedconsulent archeologie in Oost- en West-Vlaanderen.

In het agentschap Onroerend Erfgoed werken best veel verschillende profielen voor datzelfde ene doel: de erfgoedzorg. Daarom laten we deze zomer een tiental mensen uit onze organisatie aan het woord. We stelden ze drie vragen. Deze week is Wendy aan de beurt, zij is één van onze collega’s uit team Infopunt Erfgoed die jou verder helpt wanneer je ons per telefoon of mail contacteert met allerlei vragen.