Lezing over Vlaams funerair erfgoed op internationaal congres

Van 5 tot en met 7 oktober gaat in Athene het jaarlijkse internationaal congres door van de Association of Significant Cemeteries of Europe (ASCE). Collega Joeri presenteert er ons rijke funerair erfgoed.

ASCE is een non-profitorganisatie die onderzoekers en beheerders van erfgoedbegraafplaatsen verenigt. Tijdens het jaarlijkse congres kunnen zij elkaar ontmoeten en ervaringen uitwisselen. Dit jaar is het onderwerp van het congres “Ancient Greek Art and European Funerary Art”. Joeri Mertens, erfgoedonderzoeker bij ons agentschap, brengt er een lezing met als titel “Aion, Chronos and Kairos, Lost in Time”. Hij stelt tijdens zijn lezing een van de bekendste Vlaamse grafmonumenten voor: Vader Tijd of Chronos, vervaardigd door Benoit Wante in 1885. De grafsculptuur staat op de geïnventariseerde en beschermde Westerbegraafplaats in Gent.

Foto: Vader Tijd

Tijdens het congres wordt ook officieel bekendgemaakt dat de Stad Gent het congres in 2019 zal organiseren. Het grafteken Vader Tijd fungeert als campagnebeeld. Wij ondersteunen het congres vanuit onze wetenschappelijke opdracht. Je kan de boeiende tocht van de congresorganisatie nu al via Facebook volgen: Cemeteries to share - conference ASCE-Ghent2019.