Vorig jaar, op de eerste Netwerkdag Metaaldetectie, organiseerde onze erfgoedfotograaf Kris een demo-atelier voor het fotograferen van metalen voorwerpen in een studio. Dat bleek behoorlijk in de smaak te vallen bij de aanwezige metaaldetectoristen. Wat goed nieuws is, want de doorsnee kwaliteit van foto’s bij meldingen van detectievondsten mag soms wel wat omhoog. Goede foto’s zijn nu eenmaal nodig. Reden genoeg voor Kris om wat tips & tricks, do’s & don’ts op te lijsten.

Een archeologisch onderzoek achter basisschool De Uilenboom in Vissenaken leverde interessante resultaten op. Archeologen van Monument Vandekerckhove stootten er begin dit jaar op resten van een middeleeuwse woonerf. 

Thema's

Archeologie

Onderzoek

Elk jaar opnieuw kijken we uit naar Vlaanderens Mooiste: De Ronde van Vlaanderen. Wij zijn fan van deze koers. Al was het maar omdat de wielrenners onderweg markant erfgoed tegenkomen: beschermde monumenten, landschappen, stads- en dorpsgezichten en … kasseiwegen. Wij zetten de belangrijkste landmar

Thema's

Archeologie

Bouwkundig erfgoed

Landschappen

Er wordt weer gewitterd in Lommel. Eén keer in het jaar trekken de witterende mannen van Erfgoed Lommel en Natuurpunt hun stoute laarzen aan om de prachtig bewaarde Lommelse vloeiweiden met kalkrijk water te bevloeien. Wij waren er dit jaar bij.

Thema's

Landschappen