Er is dit jaar veel gegraven in Wijtschate. In de zomer was er een toevalsvondstonderzoek naar de sporen van de Eerste Wereldoorlog, die over de volledige lengte van de Hospicestraat opdoken. Recent werd het Sint-Medardusplein aangepakt, op de plaats waar de nieuwe riolering zal komen. 

 

Thema's

Archeologie

Voor haar oktobernummer sloeg de redactie van het archeologisch tijdschrift Ex Situ de handen in elkaar met enkele onderzoekers van Onroerend Erfgoed. Zo kwam een themanummer over metaaldetectie tot stand.

Thema's

Archeologie

Voor het derde jaar op rij voerde het agentschap Onroerend Erfgoed in 2020 archeologisch onderzoek uit in Sint-Gillis-Waas, in samenwerking met archeologen van studiebureau BAAC Vlaanderen. Deze zomer vormde de derde en laatste fase van een grootschalig opgravingsproject. Het onderzochte terrein situeerde zich tussen de Reepstraat en de Kattestraat, een gebied van ongeveer 9 hectare groot.

Thema's

Archeologie

Onderzoek

Het is september, en onze blogreeks rond metaaldetectie loopt stilaan ten einde. Maar niet getreurd, we hebben nog enkele extra's voor jullie in petto.

Thema's

Archeologie