Archeologiedagen: Ontdek verborgen ondergrondse schatten in het archeologie pop-uphuis ‘De Tuin van het Verleden’

24.05.2024
-
26.05.2024
Agenda

Sint-Godelieve-abdij

Archeologie pop-up huis
Boeveriestraat 47, 8000 Brugge
Vrijdag 24 mei 2024 tot zondag 26 mei 2024
10.00 - 17.00 uur

De Archeologiedagen op 24, 25 en 26 mei geven het startschot van het archeologie pop-uphuis in de tuin van de Sint-Godelieveabdij in Brugge. Hier kan je het verhaal van archeologie ontdekken, bekijken en vooral zélf ervaren.

De deuren van de Sint-Godelieveabdij zijn sinds enkele maanden gesloten voor restauratiewerken, maar de abdijtuin verwelkomt opnieuw publiek via het archeologie pop-uphuis ‘De Tuin van het Verleden’. Het project in het tijdelijke paviljoen maakt het onzichtbare zichtbaar en laat een volgende generatie zien hoe de vorige heeft geleefd, gewoond en gewerkt.

Hoe kan jij dat ontdekken?

Bezoek tijdens de archeologiedagen van 24, 25 en 26 mei het pop-uphuis in de tuin van de Sint-Godelieveabdij in Brugge en volg de rondleidingen langs de putten en graafsleuven, waar je de archeologen live aan het werk kan zien. Raadpleeg de interactieve kaart van Brugge en ontdek waar er archeologisch onderzoek is uitgevoerd, verpoos even in de cinemaruimte met een carrousel aan video’s over archeologie in Vlaanderen en kom zo te weten wat archeologie vertelt over wie jij bent, ga zelf aan de slag door grond te zeven en vondsten te wassen, laat je betoveren door straattheater en stel al je archeologische vragen aan onze ‘Archeologische Intelligentie (AI)’.

Maak het onzichtbare zichtbaar en inspireer toekomstige generaties door het verleden tot leven te brengen.

Co-creatie

Het initiatief is een co-creatie van Toerisme Vlaanderen, het agentschap Onroerend Erfgoed en Raakvlak, de Intergemeentelijke Onroerend Erfgoeddienst Brugge en Ommeland. Het archeologie pop-uphuis wil het belang van archeologie in Vlaanderen in de schijnwerpers plaatsen en is tegelijk een mijlpaal in de herwaardering van de Sint-Godelieveabdij. Een van de fases in de herbestemming van de Sint-Godelieve abdij omvat het archeologisch onderzoek van de tuin. Dit vormt de uitgelezen kans voor deze fysieke beleving van archeologisch onderzoek. In de volgende fase staat de restauratie van het historische slot en het realiseren van het bezoekerspaviljoen op het programma. Volgens de huidige planning zwaait de gerenoveerde Sint-Godelieveabdij in 2028 de deuren definitief open.

Praktische info:

  • Archeologiedagen: 24-25-26 mei 2024
  • Het archeologie pop-uphuis ‘De Tuin van het Verleden’
  • Adres: Boeveriestraat 45 in Brugge
  • Openingsuren: van 10.00 uur tot 17.00 uur

Interactieve voorleessessie van het kleuterboek 'De Archeoloog

Opgelet: enkel tijdens de archeologiedagen!

Kleuter(s) in huis?  Dan is dit de perfecte gelegenheid om samen  op avontuur te gaan en de wereld van archeologie te verkennen!

Kleuters kunnen samen met hun (groot-)ouders genieten in het nieuwe archeologie pop-uphuis 'De tuin van het verleden' in de Sint-Godelieveabdij van een interactieve voorleessessie van het kleuterboek 'De Archeoloog'. Ze ontdekken er alles over archeologie en maken zelf hun handen vuil.

  • Een ticket = 1 kleuter + 1 begeleider zowel op zaterdag als op zondag telkens om 10 uur en om 14.30 uur.
  • Locatie: Archeologie pop-up huis. De tuin van het verleden, Boeveriestraat 49 , 8000 Brugge
  • Prijs: gratis

Reserveer hieronder je ticket voor één van de voorleessessies.

Voornaam, naam, emailadres en telefoonnummmer
Kies hier je voorleessessie.