Inschrijven

Met de Onroerenderfgoedprijs beloont Vlaanderen mensen die erfgoed op een goede manier beheren. In de editie van 2022 gaan we op zoek naar bouwkundig, landschappelijk en/of archeologisch erfgoed dat publiek toegankelijk is. Inschrijven kan tot en met 1 maart 2022.

Met de Onroerenderfgoedprijs beloont de Vlaamse overheid recente onroerenderfgoedprojecten met een voorbeeldfunctie. Je kan je eigen project inschrijven of dat van een derde partij, als je daarvoor de toestemming hebt van de initiatiefnemer of de opdachtgever. De Onroerenderfgoedprijs heeft drie laureaten, waarvan één als winnaar wordt aangeduid. Als winnaar ontvang je 15.000 euro, als laureaat 2.500 euro. Meer informatie vind je in het wedstrijdreglement.

Wanneer je deelneemt aan de Onroerenderfgoedprijs, maak je niet alleen kans om 15.000 euro te winnen. De drie laureaten nemen automatisch ook deel aan een publieksprijs. Vakmensen maken daarenboven kans op een 'eervolle vermelding' van de jury. Bekijk alle prijzen van de afgelopen jaren in onze eregalerij.

Als je op voorhand de vragen wil doornemen, dan kan je volgende pdf gebruiken.

Wil je een project inschrijven voor de Onroerenderfgoedprijs? Klik dan op de onderstaande link, die je naar het inschrijvingsformulier brengt. Ben je gestart met invullen? Dan kan je op een later moment verder werken door op dezelfde link te klikken. Als je werkt met Chrome of Firefox, onthoudt je browser de antwoorden die je al hebt gegeven.

We sluiten de inschrijvingen voor deze editie van de prijs af op 1 maart 2022. Je kan die dag indienen tot middernacht. Veel succes!