Bak eens een stukje verleden

Archeologie

Wil je de Archeologiedagen niet missen, maar blijf je liever thuis? Ben jij een thuisbakker met een warm hart voor archeologie? Doe dan mee met onze archeobakwedstrijd en maak kans op een mooie prijs!

Tijdens de Archeologiedagen op 9, 10 en 11 oktober kan je deelnemen aan één van de vele leerrijke, avontuurlijke en speelse activiteiten om meer te weten komen over archeologie in al haar facetten. Beleef de Archeologiedagen samen met je gezin of bubbel in en rond je huis of breng een coronaveilig bezoekje aan een activiteit. Laat vervolgens je culinaire verbeelding de vrije loop, toon je creatieve keukentalent en maak een smakelijk stukje Vlaamse archeologie. Bak je eigen proefsleuvenonderzoek of reconstrueer de opgraving van de Kogge. Niets is te gek! 

Hoe kan je deelnemen? 

  • Bak een cake, taart, koekjes, brood… in de vorm van een archeologische site in Vlaanderen.
  • Geen zoetekauw? Je kan ook deelnemen met een hartige baksel.
  • Attributen om je baksel te versieren zijn toegestaan. Leef je uit!
  • Maak foto’s van je creatie en stuur die samen met een beschrijvend tekstje naar communicatie@onroerenderfgoed.be.
  • Ook een filmpje van je bakproces is welkom.
  • Groepsdeelnames zijn toegestaan.

Zie jij deze uitdaging wel zitten? 

Doe dan mee aan onze archeobakwedstrijd en maak kans op een exclusieve prijs: een bakworkshop met de Foodarcheoloog of een geleid bezoek aan de tentoonstelling ‘Spoorzoekers’, gevolgd door de workshop ‘Digitaal spoorzoeken in het bos’ met onze collega’s archeologen Erwin Meylemans en Guido Tack. Voor kinderen tot 14 jaar organiseren we een exclusieve ‘Spoorzoekers junior’.

Deelnemen is mogelijk tot en met donderdag 22 oktober 2020

Op zoek naar inspiratie? 

Neem dan een kijkje op de website van Archeologiedagen of in onze Inventaris Onroerend Erfgoed. Of laat je inspireren door de baksels van onze collega’s.

De creatieve baksels van onze collega's Astrid Ossieur, Kaat De Langhe en Eline Buyle