Collectie VAi gekoppeld aan onze inventaris

Bouwkundig erfgoed

Het Vlaams Architectuurinstituut (VAi) lanceerde recent een gloednieuwe collectiewebsite met meer dan 2300 detailbeschrijvingen van archiefbestanddelen. Hiermee stelt het instituut zijn rijke collectie architectuurarchieven nog meer open voor het publiek. Hoe meer het VAi haar gegevens deelt, hoe beter de archieven vindbaar zijn online. Daarom werkten we samen met het VAi aan een proefproject waarbij 250 koppelingen gemaakt werden tussen onze inventaris van het onroerend erfgoed en de collectiewebsite van het VAi.

Vanuit onze inventaris kan je nu rechtstreeks doorklikken naar detailbeschrijvingen van bouwdossiers, restauratiedossiers, tekeningen, etc. Omgekeerd kan je vanuit de collectie van het VAi rechtstreeks doorklikken naar het desbetreffende inventarisitem.

De gekoppelde inventarisitems zijn overwegend realisaties van naoorlogse architecten, gelegen in de provincie Antwerpen. Neem een kijkje bij de architectenwoning van Paul Meekels, de architectenwoning van Paul Smekens, of een van de vele andere inventarisitems . Je vindt de koppeling naar de collectie van het VAi telkens in de rechterkolom bij ‘links’.

Gezien het VAi haar collectiewebsite verder blijft uitbreiden, verwachten we dat het aantal koppelingen met onze inventaris in de toekomst alleen maar zal toenemen. We houden je hiervan op de hoogte in ons nieuwsoverzicht. Meer informatie over het project Persistente architectuur van het VAi lees je op hun website.