Europees Erfgoedjaar: Wiki Loves Heritage

In het kader van het Europees Erfgoedjaar organiseert de Vlaamse overheid het project Wiki Loves Heritage: een fotowedstrijd die uitnodigt om op Wikipedia samen erfgoed te ontsluiten. 

Wiki Loves Heritage is een fotowedstrijd van 15 juni tot en met 15 november 2018 in het kader van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed. Iedereen kan deelnemen door foto's te maken van erfgoed in Vlaanderen en deze op te laden onder een vrije licentie op Wikimedia Commons via een speciale oplaadpagina. Alle erfgoed komt hiervoor in aanmerking, zowel onroerend als roerend erfgoed, zowel immaterieel als maritiem erfgoed. Door de foto’s op te laden onder een vrije licentie geef je expliciet toestemming om je werk te kopiëren, bewerken en te verspreiden. En dat leidt dan weer tot een grotere online aanwezigheid, zichtbaarheid en bruikbaarheid van erfgoed, op Wikipedia en daarbuiten.

De wedstrijd staat open voor individuen. Als collectiebeherende of dienstverlenende organisatie kan je je steentje bijdragen door de wedstrijd te faciliteren: van de deur gratis open te stellen voor fotografen over het organiseren van een workshop fotografie tot een erfgoedzoektocht in de buurt, de mogelijkheden zijn talrijk! Meer inspiratie vinden jullie op de website van het Europees Erfgoedjaar. De winnaars worden eind 2018 bekend gemaakt.

Interesse om een activiteit te organiseren in het kader van de fotowedstrijd? Neem dan voor meer informatie en ondersteuning contact op met Brigitte Myle via erfgoedjaar@vlaanderen.be en Sam Donvil via sam@packed.be.  

Meer uitleg over de fotowedstrijd, inclusief het reglement, lees je hier.