Lanceringsevenement Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed 2018 (EYCH2018)

2018 wordt het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed (EYCH2018). Het agentschap Onroerend Erfgoed, het Departement Cultuur, Jeugd en Media, FARO en Herita verwelkomen u graag op dinsdag 21 november 2017 om 13u in het ViaVia Café, Baksteenkaai 74, 1000 Brussel.

Het lanceringsevenement is het officiële startschot van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed in Vlaanderen. Ook stellen de Vlaamse overheid, FARO en Herita hun concrete plannen en stimulansen voor.

Programma13.00 uur: Onthaal13.30 uur: Officiële startschot van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed in Vlaanderen door Geert Bourgeois, Vlaams minister-president en Vlaams minister van Onroerend Erfgoed (vertegenwoordigd door Sonja Vanblaere, administrateur-generaal van het agentschap Onroerend Erfgoed) en Sven Gatz, Vlaams minister van Cultuur.14.00 uur: Toelichting bij de recente ontwikkelingen in de EU en het initiatief voor een Europees Erfgoedjaar door Julie Bynens, Algemeen Afgevaardigde van de Vlaamse Regering bij de Europese Unie.14.40 uur: Wat betekenen die recente ontwikkelingen voor het erfgoedveld in Vlaanderen? Een verduidelijking door internationaal erfgoed-experte Bénédicte Selfslagh.15.20 uur: FARO en Herita: voorstelling van hun programma en accenten tijdens het EYCH2018 door Marc Jacobs, directeur van FARO, Vlaams steunpunt voor het cultureel erfgoed en Margit Bal, algemeen directeur van Herita.15.40 uur: Voorstelling van de organisatie in Vlaanderen en de concrete initiatieven van de Vlaamse overheid door Brigitte Myle, Vlaams coördinator van het EYCH2018 en Ingrid In ’t Ven, Onroerend Erfgoed16.20 uur: Afsluiten met een drankje

Verzeker jouw plaats en schrijf je in via onderstaand inschrijvingsformulier.