Loket toelatingen voor handelingen aan beschermd erfgoed vernieuwd

Vroeg je recent een toelating aan? Dan heb je het misschien al gemerkt. Het loket voor toelatingen voor handelingen aan beschermd erfgoed werd vernieuwd. Voortaan kan je via het loket een persoonlijk overzicht vinden van je aanvragen, beslissingsbrieven en affiches downloaden en aanvullingen bij je aanvraag rechtstreeks doorgeven.

Wat is er nieuw?

Sinds eind april vind je na aanmelden in het loket je persoonlijk overzicht van toelatingsaanvragen, of de aanvragen die je in naam van een onderneming deed. Bovendien zijn ook alle aanvragen zichtbaar van toelatingen die je in het verleden aanvroeg via het digitale loket.

Voor de aanvragen vanaf deze week komt er nog een extraatje bij. Zodra wij een beslissing nemen over je aanvraag, bezorgen we je de brief per mail of per post zoals je van ons gewend bent. Maar voortaan kan je ook de beslissingsbrief vanuit het loket zelf downloaden, net als de affiche die je moet aanplakken voorafgaand aan het uitvoeren van de werken.

Kunnen we je aanvraag niet behandelen omdat deze onvolledig is? Dan kan je ons voortaan de gevraagde aanvullingen via het loket bezorgen.

Ook achter de schermen gaven we het loket een update om je toelatingsaanvragen efficiënter en vlotter te kunnen behandelen. We blijven inzetten op de verbetering van onze digitale dienstverlening.