Onroerend Erfgoed sluit aan bij het FRIS onderzoeksportaal

Onderzoek

We maakten recent het archeologisch, bouwkundig en landschappelijk onderzoek dat ons agentschap uitvoert, beschikbaar op het FRIS onderzoeksportaal. FRIS is een portaal van de Vlaamse overheid dat het wetenschappelijk onderzoek in Vlaanderen ontsluit voor iedereen die interesse heeft.

Het portaal bewees zijn meerwaarde al in het verleden en was dan ook de verdiende grote winnaar van de Agoria e-Gov Awards in 2018. Ken je het portaal nog niet? Neem dan zeker eens een kijkje. Je vindt er een mooie staalkaart van al het wetenschappelijk onderzoek in Vlaanderen. Onderzoek uitgevoerd door verschillende organisaties zoals de Vlaamse universiteiten en de wetenschappelijke instellingen en enkele andere agentschappen van de Vlaamse overheid. Allemaal samen goed voor zo’n 430.000 publicaties.

Vandaag voegden wij daar een kleine 1.500 publicaties en zo’n 140 onderzoekers aan toe. Omdat de wetenschappelijke literatuur snel evolueert, hebben we ons gericht op de laatste 12 jaar. Bij elke publicatie vind je een correcte bibliografische verwijzing en een koppeling naar onze bibliotheekcatalogus waar je nog meer informatie over het werk vindt. Je kan de werken raadplegen in onze bibliotheek in Brussel of je vindt ze online. Alle publicaties die we zelf uitgeven zijn gratis toegankelijk via ons open archief.