Onze beeldbank werd geactualiseerd

Eerder dit jaar werd onze beeldbank online gezet met meer dan 270.000 afbeeldingen. Om jullie nog beter van dienst te zijn hebben we enkele kleine en grote zaken toegevoegd.

Hergebruik de beelden van de beeldbank

Veel afbeeldingen kan je vrij gebruiken in eigen publicaties of via andere kanalen. Daarom kan je ze downloaden in verschillende formaten.
Om de afbeeldingen die je vrij kan gebruiken makkelijk te kunnen vinden, hebben we een extra filter in het zoekformulier toegevoegd genaamd ‘Licentie’. Hiermee kan je de afbeeldingen selecteren met de licentie waarin jij geïnteresseerd bent of kan je snel zoeken naar afbeeldingen die niet vrij voor gebruik zijn.
Als je een afbeelding wil gebruiken, kijk dan na wat die licentie precies inhoudt en wat je moet doen om die afbeelding te mogen gebruiken. Meer informatie kan je vinden bij de richtlijnen over het hergebruik van beelden.

Beelden op de kaart
Ben je benieuwd van welk erfgoed we afbeeldingen hebben bij jou in de buurt? Neem dan een kijkje op het Geoportaal en activeer de nieuwe kaartlaag ‘Beeldbank’ in het menu ‘Lagen’. Op de kaart zie je alle afbeeldingen verschijnen die we op die locatie hebben.
Klik op een cameraatje op de kaart en zie meteen welke afbeeldingen er bestaan. Klik meteen door naar de afbeelding in de Beeldbank om ze te kunnen downloaden.
Op deze manier willen we de afbeeldingen die we ter beschikking hebben letterlijk op de kaart zetten zodat je ze makkelijk kan vinden.

Als je met de beelden aan de slag wilt gaan in je GIS-applicatie, dan kan je de volledige laag downloaden. Je vindt de laag op de downloadpagina van ons geoportaal.