Oproep: cultureel erfgoed in actie. Oplossingen delen in Europese steden en regio's

Werk je op een innoverende manier aan ons cultureel erfgoed? Wil je graag jouw goede praktijk delen met de rest van Europa en kennismaken met andere inspirerende voorbeelden? Doe dan mee aan de oproep ‘Cultureel erfgoed in actie. Oplossingen delen in Europese steden en regio’s’. Deelnemen kan nog tot 27 maart 2020.

Wat? 

‘Cultureel erfgoed in actie’ is op zoek naar 30 lokale initiatieven die

  • innovatief zijn
  • inspirerend zijn voor andere steden en regio's
  • een echte impact hebben op het terrein

Het kan gaan over beleid, projecten, evenementen of organisatiestructuren die door lokale en regionale overheden worden ontwikkeld. Ze kunnen worden uitgevoerd door de overheid zelf of door andere lokale belanghebbenden.

Waarom deelnemen?

  • om te worden opgenomen in een onlinecatalogus en zichtbaar te zijn op EU-niveau
  • om je stad/regio de kans te geven een peerlearningbezoek te organiseren
  • om deel uit te maken van een ‘community of practice’

‘Cultureel erfgoed in actie’ zal een catalogus opleveren van 30 goede praktijken uit de steden, regio's, niet-stedelijke en plattelandsgebieden van de Europese Unie en zal 12 peerlearningbezoeken organiseren met meer dan 20 deelnemers per bezoek. Naar schatting meer dan 100 steden, regio's en lokale belanghebbenden in de EU zullen bij het project worden betrokken.

Voor wie? 

Deze oproep staat open voor lokale en regionale overheden (plattelandsgebieden, middelgrote steden, grote en hoofdsteden, regio's) uit de 27 landen van de Europese Unie. 

Meer info

Op 6 maart om 10.00 uur zal Eurocities een informatiewebinar over het project houden. Registreer hier om deel te nemen.

Dit project maakt deel uit van het Europees actiekader voor het cultureel erfgoed van de Commissie en bouwt voort op de dynamiek die ontstaan is door het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed  2018.