Publieke thema-avonden Meesterproef 2017

In het kader van de Meesterproef 2017 Erfgoed en Herbestemming worden twee publieke thema-avonden georganiseerd over de hedendaagse omgang met erfgoed. 

De Meesterproef 2017 Erfgoed en Herbestemming geeft jonge ontwerpers de kans een opdracht te realiseren voor een publieke opdrachtgever die een beschermd goed wil herbestemmen. Alle deelnemende ontwerpers worden vooraf een week ondergedompeld in de materie. De twee thema-avonden maken deel uit van deze inspiratieweek. Ze staan open voor al wie hiervoor interesse heeft, dus niet enkel voor de ontwerpers. Deelname is gratis, maar het aantal beschikbare plaatsen is beperkt.

DINSDAG 25 APRIL, 19u30

‘Erfgoed: maatschappelijk verantwoord?’

Welke rol speelt beschermd erfgoed in de huidige maatschappij? Welke waarde hechten we eraan? Is de waarde in verhouding tot de kosten die deze rol met zich meebrengt? Is investeren in erfgoed met andere woorden nog wel verantwoord?

Met onder meer Joke Buijs (stad Leuven), Thibaut De Vos (VDD Project Development), Veerle Follens (Ir. architecte en consultant vastgoed) en prof. Christian Ost (ICHEC Brussels Management School en K.U.Leuven/ RLICC).

Locatie: hotel D’Hane-Steenhuyse, Veldstraat 55, 9000 Gent

Inschrijven tot 20 april via mail naar secretariaat.afdh.oe@rwo.vlaanderen.be

 

WOENSDAG 26 APRIL, 19u30

‘Herbestemming: een antwoord op duurzame ruimtelijke ambities?’

Hoe past beschermd erfgoed in de ruimtelijke toekomstvisies? Kan erfgoed een uitgesproken rol opnemen in tijden waarin de ruimte schaars is en volop benut wenst te worden? Moet herbestemming nadrukkelijker een rol spelen in het debat over duurzame ontwikkeling?

Met onder meer Margit Bal (Herita), Lionel Devlieger (ROTOR), Jo Lefebure (stad Gent, dienst Monumentenzorg en Architectuur), René van der Lecq (Ruimte Vlaanderen) en Bart Verschaffel (UGent, vakgroep Architectuur en Stedenbouw) en Philippe Viérin (noA.architecten). 

Locatie: STUK, Naamsestraat 96, 3000 Leuven

Inschrijven tot 20 april via mail naar secretariaat.afdh.oe@rwo.vlaanderen.be