Tijdelijke stopzetting bruikleen en raadpleging depot agentschap Onroerend Erfgoed

Eind 2018 verhuizen de depots van ons agentschap in Zellik, Zarren en Tongeren naar een nieuw depot in Vilvoorde. Om deze verhuis vlot te laten verlopen, zijn we momenteel druk in de weer om de collectie verhuisklaar te maken. Door deze voorbereidingswerken is de collectie niet toegankelijk en moeten we bruiklenen en raadplegingen tijdelijk stopzetten. Aanvragen die al ingediend en goedgekeurd werden, werken we uiteraard nog af. Nieuwe aanvragen kunnen we helaas niet aanvaarden.

We maken momenteel heel de collectie verhuiskaar. Hier komt heel wat bij kijken: we voeren een conditiesurvey uit, moeten fragiele objecten met extra zorg inpakken voor transport, alle verpakkingen voorzien van barcodes, enz. Op die manier kan de uiteindelijke verhuis vlot verlopen zodat we zo snel mogelijk operationeel zijn in het nieuwe depot.

Na de verhuis, die midden 2019 afgerond zal zijn, maken we de collectie opnieuw beschikbaar voor raadplegingen en bruiklenen. Dan ben je van harte welkom in de gloednieuwe raadpleegruimte van het depot in Vilvoorde!