De nieuwe beursronde voor het doorgeven van vakmanschap in een meester-leerlingtraject werd onlangs gelanceerd. Dankzij die beurzen krijgen meesters-vaklui de nodige ondersteuning om samen te werken met een of meerdere leerlingen die bij hen in de leer gaan. Zo worden kennis en vaardigheden doorgegeven aan het talent van de toekomst en gaan ze niet verloren. Dit jaar  is er 619.000 euro beschikbaar voor deze beurstrajecten.

Thema's

Restauratie

Vandaag lanceerde Vlaams Minister van Omgeving Zuhal Demir in het Nationaal Park Hoge Kempen de oproep voor kandidaat Nationale Parken Vlaanderen en Landschapsparken. Onroerend erfgoed zal een onmisbaar onderdeel vormen van deze parken, bevestigt Vlaams Minister van Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele.

Thema's

Landschappen

Naar aanleiding van de coronacrisis keurde de Vlaamse Regering op vrijdag 27 maart een besluit goed om proceduretermijnen en procedurele voorschriften in de onroerenderfgoedregelgeving te verlengen of te schorsen. Die maatregelen liepen af op 24 april.

De federale maatregelen over social distancing blijven gelden. Om onnodige verplaatsingen te vermijden, besliste de minister bevoegd voor Onroerend Erfgoed om het lopende openbaar onderzoek verder te schorsen en de procedurele bepalingen over verzendingen en kennisgevingen te verlengen tot 11 mei. Dat geldt niet voor de overige maatregelen.

Thema's

Regelgeving en beleid