Dit jaar reikt de Vlaamse overheid voor de zesde keer een Onroerenderfgoedprijs uit. De laureaten van de prijs zijn drie (voormalige) burgerhuizen uit Leuven, Roeselare en Wemmel. Ze maken alle drie nog kans om de Onroerenderfgoedprijs 2021 te winnen in oktober. Heb je een favoriet, dan kan je vanaf nu stemmen voor de publieksprijs.

Thema's

Premies en financiële steun

Restauratie

Voor het nieuwe systeem van de erfgoedpremie via oproep gingen we op zoek naar juryleden. In de periode 2021-2023 zullen jaarlijks verschillende oproepen gelanceerd worden. Om per oproep en thema snel en flexibel te kunnen werken, stelden we een pool van juryleden samen die bestaat uit erfgoedspecialisten en specialisten uit andere domeinen. Je vindt de volledige lijst van juryleden op onze website.

Thema's

Premies en financiële steun

Voor het nieuwe systeem van de erfgoedpremie via oproep zijn we op zoek naar juryleden. In de periode 2021-2023 zullen jaarlijks verschillende oproepen gelanceerd worden. Om per oproep en thema snel en flexibel te kunnen werken, stellen we een pool van juryleden samen die bestaat uit erfgoedspecialisten en specialisten uit andere domeinen. Tot en met 31 maart 2021 kan je je kandidaat stellen voor deze pool van juryleden via dit formulier.

Thema's

Premies en financiële steun

“Waar u zich thuis voelt, daar zijn wij trots op”. Met die slagzin lanceert Vlaams minister van Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele de zesde Onroerenderfgoedprijs. Voor de editie van 2021 gaat de Vlaamse overheid op zoek naar beschermd erfgoed dat in de regel niet toegankelijk is voor het grote publiek, zoals een woning, een school, een graftombe of een besloten tuin. Beheerders van dergelijke verborgen parels kunnen zich inschrijven tot en met 1 maart 2021.

 

Thema's

Archeologie

Bouwkundig erfgoed

Herbestemming

Landschappen

Restauratie