De kans op een nieuwe inschrijving op de UNESCO-Werelderfgoedlijst is toegenomen voor België en Nederland. Dit blijkt uit het ICOMOS-adviesrapport dat de Koloniën van Weldadigheid ontvingen. Hierin uit ICOMOS zich positief over het aangepaste nominatiedossier dat Vlaams minister Matthias Diependaele - in naam van België en Nederland - in januari 2020 opnieuw indiende.

Thema's

Landschappen

Vandaag lanceerde Vlaams Minister van Omgeving Zuhal Demir in het Nationaal Park Hoge Kempen de oproep voor kandidaat Nationale Parken Vlaanderen en Landschapsparken. Onroerend erfgoed zal een onmisbaar onderdeel vormen van deze parken, bevestigt Vlaams Minister van Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele.

Thema's

Landschappen

“Waar u zich thuis voelt, daar zijn wij trots op”. Met die slagzin lanceert Vlaams minister van Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele de zesde Onroerenderfgoedprijs. Voor de editie van 2021 gaat de Vlaamse overheid op zoek naar beschermd erfgoed dat in de regel niet toegankelijk is voor het grote publiek, zoals een woning, een school, een graftombe of een besloten tuin. Beheerders van dergelijke verborgen parels kunnen zich inschrijven tot en met 1 maart 2021.

 

Thema's

Archeologie

Bouwkundig erfgoed

Herbestemming

Landschappen

Restauratie