“Waar u zich thuis voelt, daar zijn wij trots op”. Met die slagzin lanceert Vlaams minister van Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele de zesde Onroerenderfgoedprijs. Voor de editie van 2021 gaat de Vlaamse overheid op zoek naar beschermd erfgoed dat in de regel niet toegankelijk is voor het grote publiek, zoals een woning, een school, een graftombe of een besloten tuin. Beheerders van dergelijke verborgen parels kunnen zich inschrijven tot en met 1 maart 2021.

 

Thema's

Archeologie

Bouwkundig erfgoed

Herbestemming

Landschappen

Restauratie

In Frankrijk werd een grote hoeveelheid aan illegale archeologische vondsten in beslag genomen. De bal ging aan het rollen toen de eigenaar via Vlaanderen zijn vondsten wilde witwassen. “Ik ben erg trots dat door het snel en adequaat handelen van onze onderzoekers deze archeologische plunderingen ontdekt is”, laat Vlaams minister van Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele weten. “Deze misdaad kon leiden tot geschiedvervalsing met een serieuze impact op onze Vlaamse identiteit.” Minister Diependaele zal de muntschat in het voorjaar van 2021 officieel overhandigen aan de Franse staat.

Thema's

Archeologie

Onderzoek

Wil je de Archeologiedagen niet missen, maar blijf je liever thuis? Ben jij een thuisbakker met een warm hart voor archeologie? Doe dan mee met onze archeobakwedstrijd en maak kans op een mooie prijs!

Thema's

Archeologie