Wat een kleurenpracht en wat een detail! Na het verwijderen van de dikke gele vernislagen en de overschilderingen schittert het Lam meer dan ooit. Voor het eerst in meer dan 400 jaar kunnen we de échte schilderijen zien zoals de gebroeders Van Eyck ze geschilderd hebben. Na drie jaar zorgvuldige restauratie kunnen de panelen van het onderste register terug naar de Sint-Baafskathedraal, waar ze in 1432 al te bewonderen waren. Nog tot half januari 2020 kan je deze parel van het werelderfgoed gaan bewonderen in het Museum voor Schone Kunsten (MSK) in Gent.

Thema's

Bescherming

Onderzoek

Restauratie

In de afgelopen weken waren we genomineerd voor twee prijzen in de digitale wereld: de e-Gov awards van Agoria en Digital/ICT Project of the Year van Roularta. We wonnen uiteindelijk niet, maar zijn toch bijzonder fier op het digitale product waarmee we deelnamen: de kaarten Hillshades en Skyview die we samen met Informatie Vlaanderen opmaakten.  

 

Thema's

Archeologie

Bouwkundig erfgoed

Landschappen

Onderzoek

Ons agentschap hecht veel belang aan een goede dienstverlening. We zetten in op klantentevredenheid omdat de burger dit verwacht van een moderne overheidsorganisatie. Tegelijk zijn we ervan overtuigd dat een goede dienstverlening het draagvlak voor onroerend erfgoed ten goede komt. Om onze dienstverlening continu te verbeteren en bij te sturen, lieten we dit jaar een grootschalig klantentevredenheidsonderzoek uitvoeren aan de hand van een enquête. We lieten ons hiervoor begeleiden door het onderzoeksbureau Indiville in samenwerking met CheckMarket.

Thema's

Onderzoek