Op 23 maart organiseert het agentschap opnieuw een infosessie ‘Inleiding tot de archeologie en de Centrale Archeologische Inventaris (CAI)’. Ben je ruimtelijk planner, stafmedewerker van een intergemeentelijke onroerenderfgoeddienst, MER-deskundige of stedenbouwkundig ambtenaar en wens je in functie van je werk toegang tot de Centrale Archeologische Inventaris, dan verwelkomen we je graag.

De infosessie vindt plaats op donderdag 23 maart 2017 in de voormiddag in het Hendrik Conscience-gebouw van de Vlaamse Overheid, Koning Albert II-laan 15 in Brussel. Inschrijven kan tot en met 13 maart.

De opleiding is bedoeld voor mensen die nog geen toegang hebben tot de Centrale Archeologische Inventaris (CAI) en professioneel in aanraking komen met archeologie: ruimtelijke planners die betrokken zijn bij de opmaak van structuur- en uitvoeringsplannen, gemeentelijke stedenbouwkundige ambtenaren, stafmedewerkers van IOED's,  (kandidaat) MER-deskundigen die instaan voor de uitwerking van de disciplines landschappen, bouwkundig erfgoed en archeologie, en die adviseren bij natuurbeheerplannen. Tijdens deze korte opleiding lichten we aan aantal basisprincipes uit de archeologie toe en maken we je wegwijs in de CAI. Het volgen van de infosessie is noodzakelijk om toegang tot de CAI-dataset te krijgen.

Programma:

  • 08u30 - 09u00: Ontvangst met koffie
  • 09u00 - 09u05: Welkom
  • 09u05 - 10u30: Inleiding tot de archeologie
  • 10u30 - 11u00: Pauze met koffie
  • 11u00 - 11u45: De CAI: opbouw en aanmeldingsprocedure
  • 11u45 - 12u30: De CAI in de praktijk

Inschrijven:

Je kan niet meer inschrijven voor deze opleiding.