Overzicht nieuwsartikelen

Open Monumentendag 2018

Natalie Huyghe in categorie

Dit weekend viert Vlaanderen Open Monumentendag. Een unieke kans om die monumenten te bezoeken waar je normaal niet zo snel komt. Wij raden je de drie laureaten van de Onroerenderfgoedprijs 2018 aan: de schoenfabriek Eperon d’Or in Izegem, de Heilige Geestsite in Mechelen en het belevingscentrum Het Moment in Scherpenheuvel-Zichem.  

Lees dit artikel

Onderzoeksrapporten onroerenderfgoedrichtplannen

Valerie Evers in categorie Onderzoek,

Met de wijziging van de onroerenderfgoedregelgeving hebben we een nieuw instrument ter beschikking om onroerend erfgoed te behouden en te ontwikkelen voor de toekomst: een onroerenderfgoedrichtplan. Twee pilootprojecten werden opgestart om het instrument uit te testen. De eerste resultaten zijn nu gebundeld in onderzoeksrapporten.

 
 
 
Lees dit artikel

Update GGA kaart

Natalie Huyghe in categorie Archeologie,

De kaart van Gebieden waar Geen Archeologie (GGA) te verwachten valt, breidt opnieuw uit. De nieuwe versie is beschikbaar op het Geoportaal. In gebieden die op de GGA-kaart staan aangeduid, is geen preventief archeologisch onderzoekstraject vereist bij de uitvoering van vergunningsplichtige werken. Je moet er wel de regelgeving over archeologische toevalsvondsten volgen. 

Lees dit artikel