Nieuwsartikelen in 2017

Presentaties inspiratieweek online

Natalie Huyghe in categorie

Maandag 24 april gaven Sonja Vanblaere, administrateur-generaal van agentschap Onroerend Erfgoed, en Leo Van Broeck, Vlaams Bouwmeester, de aftrap voor de inspiratieweek van de Meesterproef 2017 Erfgoed en Herbestemming. In de komende dagen zullen nog tal van erfgoedspecialisten komen spreken over het hoe, wat en waarom van herbestemming. De presentaties van de eerste dag vind je terug op de website van de Vlaamse Bouwmeester. 

Lees dit artikel

Start van de inspiratieweek

Natalie Huyghe in categorie Bouwkundig erfgoed, Beleid,

Dit jaar organiseert ons agentschap samen met de Vlaamse Bouwmeester een Meesterproef ‘Erfgoed en Herbestemming’. De grote vernieuwing? Het beproefde concept van de wedstrijd wordt voorafgegaan door een inspiratieweek over erfgoed. Deze inspiratieweek wordt vandaag afgetrapt. In de komende dagen maken de deelnemende ontwerpers intensief kennis met erfgoed. 

Lees dit artikel

Nieuwe handleiding voor bouwhistorisch onderzoek

Frank Becuwe in categorie Bouwkundig erfgoed,

Met Gebouwde Histories presenteert Onroerend Erfgoed een handleiding voor bouwhistorisch onderzoek. Deze gratis publicatie illustreert de algemene methodologie voor het in kaart brengen van het bouwkundige verleden van erfgoedsites, en hoe die werkwijze kan helpen in de zoektocht naar beheersoplossingen.

Lees dit artikel