Eén maart was de deadline om deel te nemen aan de Onroerenderfgoedprijs 2017. Eenenveertig kandidaten schreven zich in. Wij onderzoeken in de komende weken of ze voldoen aan het wedstrijdreglement. Nadien maken we de dossiers over aan een externe jury. 

Dit jaar staat de Onroerenderfgoedprijs voor de eerste keer in het teken van niet-publiek toegankelijk erfgoed. Dat is erfgoed dat je maar zelden kan bezoeken, maar dat wel waardevol is. We onderwerpen alle eenenveertig projecten nu aan een grondige screening. Daarbij onderzoeken we of ze voldoen aan alle andere wedstrijdvoorwaarden. Als dat het geval is, bezorgen we de dossiers aan de externe jury voor een inhoudelijke beoordeling. 

De jurering bestaat uit twee rondes. In een eerste ronde selecteren de juryleden de vijf tot acht beste projecten. Na plaatsbezoeken in mei, bepalen zij wie de drie laureaten zijn. Vanaf juni kan iedereen stemmen op zijn of haar favoriete laureaat voor een publieksprijs. Wie de Onroerenderfgoedprijs wint en wie de publieksprijs blijft geheim tot en met vrijdag 6 oktober; de dag van de prijsuitreiking. 

Meer informatie vind je op www.onroerenderfgoedprijs.be. Wij wensen alle ingeschreven kandidaten veel succes!