Het agentschap Onroerend Erfgoed organiseert in 2017 voor de tweede keer de Onroerenderfgoedprijs. Die staat deze keer in het teken van verborgen parels: erfgoed dat niet publiek toegankelijk is. Kandidaten kunnen zich tot en met 1 maart 2017 inschrijven. Het prijzengeld voor de winnaar bedraagt 15.000 euro.

In 2016 was de winnaar van de Onroerenderfgoedprijs een openbaar cultuurhuis: De Roma in Antwerpen. In 2017 heeft de wedstrijd een andere insteek. De prijs zal worden uitgereikt aan erfgoed dat niet (regelmatig) toegankelijk is voor publiek. Het kan gaan om bouwkundig, landschappelijk en archeologisch erfgoed. Zowel particulieren, openbare besturen als andere initiatiefnemers kunnen een project indienen.

Kandidaten voor de wedstrijd krijgen de kans om zich in te schrijven tot en met 1 maart 2016. Uit alle deelnemers zal een jury uiteindelijk drie laureaten kiezen, waarvan ze één als winnaar aanduiden. Elke laureaat ontvangt 2.500 euro. De winnaar krijgt daar bovenop nog eens 12.500 euro. Er wordt ook een publieksprijs aan deze wedstrijd gekoppeld, waarbij het grote publiek kan stemmen op zijn favoriete laureaat.

De plechtige prijsuitreiking van de Onroerenderfgoedprijs zal plaatsvinden op vrijdag 6 oktober 2017 in De Roma in Antwerpen. Geert Bourgeois, Vlaams minister van Onroerend Erfgoed, zal daarbij de spreekwoordelijke honneurs waarnemen.

Voor meer informatie over de prijs, surf je naar www.onroerenderfgoedprijs.be. Op de Facebookpagina van het agentschap blijf je op de hoogte van het laatste nieuws.

Links