De ArcheoToog - Dark Ages Special met Ex Situ

In deze aflevering halen we enkele archeologen van het terrein voor een toogbabbel over recente onderzoeksprojecten. Dat doen we in samenwerking met Ex Situ, het gratis tijdschrift voor Vlaamse archeologie. Voor de gelegenheid schuift hoofdredacteur en archeologe Carolien Van Hecke opnieuw aan bij Erwin Meylemans. 
Aan de toog treffen we deze keer Alexander Thomson, Britt Claes, Johan Hoorne en David Vanhee. Zij komen vertellen over archiefstukken, recente opgravingsresultaten en de meerwaarde van publiekswerking. 

Alexander Thomson is archeoloog bij het Vlaams Erfgoed Centrum en ontdekte op zijn allereerste opgraving een vroegmiddeleeuws krijgersgraf.
Britt Claes is als archeologe verbonden aan de Middeleeuwse Collecties van de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis. Ze trekt het Mero-Jewelproject.
Johan Hoorne is archeoloog bij De Logi & Hoorne. Hij deed jarenlang onderzoek naar de Gentse site Flanders Expo - The Loop.
David Vanhee is archeoloog en bouwer van archeologische reconstructies met Lego.

Beluister de podcast

Beluister de podcast via Spotify, Google Podcasts, Apple Podcasts, of hieronder, via YouTube.

Deze video wordt niet getoond omdat je geen toestemming hebt gegeven voor de nodige sociale media cookies. Je kan jouw cookievoorkeuren hier aanpassen.

Andere afleveringen beluisteren? Ga terug naar de overzichtpagina van De ArcheoToog.

Onderzoeksbalans

De onderzoeksbalans archeologie geeft een stand-van-zaken van het onderzoek en de kennis over archeologie in Vlaanderen per archeologische periode: 

V.l.n.r.: Alexander Thomson aan De ArcheoToog, het skelet van de krijger met sax uit Rekem en het knikwandpotje uit datzelfde graf, Britt Claes met een pagina uit het opgravingsdagboek van Alfred de Loë. 

V.l.n.r.: David Vanhee en Johan Hoorne aan De ArcheoToog, de Legoboerderij op The Loop en mini-figs aan De ArcheoToog (door David Vanhee), reconstructietekeningen van The Loop door Yannick De Smet.

Nog meer weten?

Auteur(s) 
Onroerend Erfgoed
Publicatiedatum 
21 december 2023