De ArcheoToog - De Kelten: Rare jongens!

De eerste aflevering van het nieuwe seizoen geeft een introductie op de Kelten. Vanwaar kwamen ze? Waar leefden ze? Hoe leefden ze? En vooral, welke taal spraken ze? Keltenkenner Herman Clerinx en taalkundige Peter Schrijver delen hun kennis over het volk van Asterix en Obelix, dat al zovele Keltische revivals geïnspireerd heeft. 

Herman Clerinx

Herman is auteur en beheerder van het Belgisch Genootschap voor Keltische Studies. Naast tal van andere boeken over de Kelten publiceerde hij onlangs het overzichtswerk De god met de maretak

Peter Schrijver

Peter is taalarcheoloog aan de Universiteit van Utrecht. Hij verbindt de geschiedenis van de Keltische taal met die van de mensen die ze spreekt, en hij werkte mee aan de reconstructie van de oorspronkelijke Keltische taal.

Elanor

Drie afleveringen lang laten we leden van Elanor, het Vlaamse Fantasy Genootschap, aan het woord over de invloed van de Keltische cultuur op Lord of the Rings-schrijver J.R.R. Tolkien en filmmaker Peter Jackson. In deze aflevering gaan Roel Spar en Marie Peters dieper in op de Keltisch geïnspireerde Elfentaal.

Beluister de podcast

Beluister de podcast via Spotify, Apple Podcasts, of hieronder, via YouTube.

Deze video wordt niet getoond omdat je geen toestemming hebt gegeven voor de nodige sociale media cookies. Je kan jouw cookievoorkeuren hier aanpassen.

Andere afleveringen beluisteren? Ga terug naar de overzichtspagina van De ArcheoToog.

Onderzoeksbalans

De onderzoeksbalans archeologie geeft een stand-van-zaken van het onderzoek en de kennis over archeologie in Vlaanderen per archeologische periode: 

Foto's v.l.n.r.:

  • De ArcheoToog
  • Herman Clerinx
  • Peter Schrijver

Nog meer weten?

Erop uit?

Auteur(s) 
Onroerend Erfgoed
Publicatiedatum 
mei 2024